Microbiological Test
TPC | 25000 ks |
Coliform | 25000 ks |
E.coli | 25000 ks |
S.aureus | 25000 ks |
Salmonella | 35000 ks |
Yeast and Mould | 30000 ks |
Nutrition Analysis Test
Moisture | 6000 ks |
Ash | 10000 ks |
Protein | 14000 ks |
Crude Fat | 14000 ks |
Fibre | 23500 ks |
Carbohydrate | |
Energy Value | |
Salt | 12000 ks |
Reducing sugar | 16000 ks |
Total sugar | 25000 ks |
Starch | 25000 ks |
Oil Test
Relative Density | 5000 ks |
Ref.Index | 5000 ks |
Saponification Value | 13000 ks |
Unsaponificable matter | 19000 ks |
Iodine value | 27600 ks |
Acid value (FFA) | 8000 ks |
Peroxide value | 27600 ks |
Moisture (Lost on drying) | 6500 ks |
Acid value of extracted oil (AVE) | 19000 ks |
Peroxide value of extracted oil (POVE) | 31500 ks |
Coffee + Tea test
Caffeine | 32500 ks |
Tannin | 31500 ks |
Water
Total Solid | 5500 ks |
Dissolved solid | 5500 ks |
Suspended solid | 5500 ks |
Total Hardness | 5500 ks |
Ca.hardness | |
Mg.hardness | |
pH | 4500 ks |
Conductivity | 4500 ks |
Other
Acidity | 4500 ks |
Brix (Soluble solid) | 2500 ks |
Alcohol content | 15000 ks |
Acid insoluble ash (sand) | 20000 ks |
Fatty Acid profile(By GC) | 55000 ks |
စားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္သူမ်ားအေနျဖင့္
မိမိတုိ႔ထုတ္လုပ္ေသာ စားေသာက္ကုန္မ်ား၏ ႏိုင္ငံတကာအရည္အေသြး စံခ်ိန္စံညႊန္းမ်ားကို သိရွိလိုပါက FIDSL ႏွင့္ ဆက္သြယ္ရယူႏိုင္ပါသည္။
ဓာတ္ခြဲ စမ္းသပ္မႈနည္းစနစ္မ်ားအေပၚ အေသးစိတ္သိရွိလိုပါက ေမးျမန္းေဆြးေႏြးႏိုင္ပါသည္။
ဓာတ္ခြဲစမ္းသပ္ေတြ႕ရွိမႈမ်ားအေပၚ ေဆြးေႏြးလိုပါက FIDSL အႀကံေပးအဖြဲ႕ႏွင့္ လာေရာက္ေဆြးေႏြးနိုင္ၿပီး အႀကံျပဳခ်က္မ်ားရယူႏိုင္ပါသည္။
မိမိတို႔ထုတ္လုပ္ေသာ စားေသာက္ကုန္မ်ား၏ စံခ်ိန္စံညႊန္ႏွင့္အရည္အေသြးကို ႏိုင္ငံတကာအဆင့္မွီေစရန္ စီမံေဆာင္ရြက္လိုပါက FIDSL မွ ဖြင့္လွစ္ေသာ အစားအေသာက္အရည္အေသြးထိန္းသိမ္းမႈဆိုင္ရာ သင္တန္းမ်ားသို႔ တက္ေရာက္ရန္ အႀကံျပဳအပ္ပါသည္။
FIDSL ၏ ရည္မွန္းခ်က္ႏွင့္ လုပ္ေဆာင္ခ်က္မ်ားအေပၚ ပြင့္ပြင့္လင္းလင္း ေဆြးေႏြးအႀကံျပဳေပးၾကပါရန္ ေမတၱာရပ္ခံပါသည္။
လူကိုအႏၱရာယ္ျဖစ္ေစေသာ အဏုဇီ၀ပိုး ပါ၀င္မႈစမ္းသပ္ျခင္း
၁။ ေလရွိအေျခအေနတြင္ ေပါက္ပြားေသာ ပိုးအေရအတြက္ပါ၀င္မႈစမ္းသပ္ျခင္း \ (Total plate Count)/(Aerobic Plate Count)
၂။ ကိုလီေဖာင္း ဘက္တီးရီးယားပါ၀င္မႈစမ္းသပ္ျခင္း Coliform
၃။ အီးကိုလိုင္း ဘက္တီးရီးယားပါ၀င္မႈစမ္းသပ္ျခင္း (E.Coli) (Escherichia coli)
၄။ ဆယ္မိုနဲလားပိုး ပါ၀င္မႈစမ္းသပ္ျခင္း (Salmonella spp.)
၅။ စတပ္ဖလို ေကာကပ္စ္ေအာရီရပ္ပိုးပါ၀င္္မႈစမ္းသပ္ျခင္း (Staphylococcus aureus)
၆။ တေဆးႏွင့္မိႈပါ၀င္မႈစမ္းသပ္ျခင္း (Yeast & Mould)
GC Analysis
၁။ ယမကာေဖ်ာ္ရည္တြင္ ေဘးအႏၱရာယ္ရွိေသာ Methanol and Fusel Oil ပါ၀င္ေနမႈအေျခအေနစမ္းသပ္ျခင္း (Contamination of Methanol and Fusel Oil in Alcohol)
၂။ စားသံုးဆီ၏ Fatty Acid အမ်ဳိးအစားမ်ား စမ္းသပ္ျခင္း (Fatty Acid Profile in Edible Oil)
အစားအေသာက္တြင္ပါ၀င္သည့္ ပစၥည္းႏွင့္ အာဟာရတန္ဖိုးမ်ားစမ္းသပ္ျခင္း
၁။ ေရေငြ႕ဓာတ္ (Moisture)
၂။ ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ (Protein)
၃။ အဆီဓာတ္ (Crude Fat)
၄။ ျပာဓာတ္ (Ash)
၅။ သဲ (ဆီလီကာ) (Acid-insoluble ash)
၆။ အမွ်င္ဓာတ္ (Crude Fiber)
၇။ တင္နင္ပါ၀င္မႈ (Tannin content)
၈။ ကစီဓာတ္ (Carbohydrate)
၉။ ကလို႐ိုဒ္ပါ၀င္မႈ (CI-content as NaCl)
၁၀။သၾကားပါ၀င္မႈ (Sugar content)
၁၁။ ကက္ဖီအင္းပါ၀င္မႈ (Caffeine content)
၁၂။ အက္ဆစ္တန္ဖိုး (Acid value)
၁၃။ ခ်ဥ္ဖန္ကိန္း (pH)
၁၄။ စြမ္းအင္တန္ဘိုး (Energy)
၁၅။ ႏိႈင္းဆသိပ္သည္းျခင္း (Relative Density)
၁၆။ ယိုင္ညႊန္းကိန္း (Refractive Index)
၁၇။ ဆပ္ျပာျဖစ္ကိန္း (Saponification value)
၁၈။ ဆပ္ျပာမျဖစ္ပစၥည္း (Non-saponifiable matter)
၁၉။ အိုင္အိုဒင္းတန္ဖိုး (Iodine value)
၂၀။ ပါေအာက္ဆိုဒ္တန္ဖိုး (Peroxide value)
၂၁။ ဆီ၏ အက္ဆစ္တန္ဖိုး (Acid value – FFA)
ေရအရည္အေသြးစမ္းသပ္ျခင္း
၁။ ေရတြင္ ေပ်ာ္၀င္ႏိုင္သည့္ ပစၥည္းပါ၀င္မႈစမ္းသပ္ျခင္း (Dissolved Solid)
၂။ ေရတြင္ ေနာက္က်ိ ပစၥည္းပါ၀င္မႈစမ္းသပ္ျခင္း (Total Suspended Solid)
၃။ ေရေစးမႈ စမ္းသပ္ျခင္း (Total Hardness)/(Calcium Hardness)/(Magnesium Hardness)
၄။ ခ်ဥ္ဖန္ကိန္းစမ္းသပ္ျခင္း (pH)
၅။ လွ်ပ္စစ္စီး၀င္မႈ (Conductivity)
29, 7th Flr., UMFCCI Bldg., Min Ye Kyaw Swar St., Lanmadaw Tsp., Yangon
Food Laboratory Phone No. 09-88780590
01-214846, 09-73097390