Myanmar
Wednesday, 27 November 2019 08:39
Unicode
ပင်လယ်စာဂုံးချဉ်စပ်လေးကို ဘယ်လိုအရသာရှိအောင်ချက်မလဲ
Saturday, 23 November 2019 12:52
Unicode
လက်ဖက်ေခြာက်နှင့် လက်ဖက်စိုပြုလုပ်နည်း
Friday, 08 November 2019 10:51
Unicode
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ အစားတလိုင်းတွေအတွက် အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ မာလာအနှစ်ထုပ်၊ အသီးအရွက်များ၊ ကြက် (သို့) ဝက် (သို့) ပင်လယ်စာ မိမိကြိုက်တာရွေးချယ်ထားပါ။ ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား အသားတုတွေကိုလည်း အဆင်ပြေသလို ကြိုက်တာထည့်လို့ရပါတယ်။
ဆီသတ်ဖို့အတွက် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။ ပြီးရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ထားပါ။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နဲ့ နာရီဝက်ခန့် စိမ်ထားပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ သို့မှသာ ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး ကြေမွသွားရင်တော့ စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ပါနဲ႕။
Read More >>>> ထမင်းမြိန်စေမယ့် ပြည်ကြီးငါးချဉ်စပ်ချက်နည်း
ပြီးရင် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
ခေါက်ဆွဲထည့်မယ်ဆိုရင်လည်း ပြုတ်ပြီး ရေအေးစိမ်ထားပေးပါ။ အသားတွေဆီသတ်ပြီး အရွက်တွေမထည့်ခင်မှာ ခေါက်ဆွဲကိုထည့်ပေးပါ။ ဒါဆိုရင် စျေးသက်သက်သာသာနဲ့ မိသားစု၊ သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ အဝစားနိုင်မယ့် မာလာရှမ်းကောလေးကို မြိန်ယှက်စွာသုံးဆောင်နိုင်ပါတယ်။
Myanmar Food Industry Directory
ပိတ္ရက္ေလး အိမ္မွာ မာလာရွမ္းေကာ လုပ္စားၾကရေအာင္
မာလာရွမ္းေကာဆိုတာနဲ႔ သြားရည္က်ေနတဲ့ အစားတလိုင္းေတြအတြက္ အိမ္မွာစမ္းၿပီး လုပ္စားဖို႔ မာလာရွမ္းေကာ လုပ္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ မာလာအႏွစ္ထုပ္၊ အသီးအရြက္မ်ား၊ ၾကက္ (သို႕) ဝက္ (သို႕) ပင္လယ္စာ မိမိႀကိဳက္တာေရြးခ်ယ္ထားပါ။ ေခါက္ဆြဲနဲ႕ အျခား အသားတုေတြကိုလည္း အဆင္ေျပသလို ႀကိဳက္တာထည့္လို႔ရပါတယ္။
ဆီသတ္ဖုိ႕အတြက္ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ေတြကိုျပင္ဆင္ပါ။ ၿပီးရင္ အသီးအရြက္နဲ႕ အသားေတြကို ျပင္ဆင္ထားပါ။
အသီးအရြက္ေတြကိုေရစင္စင္ေဆးေပးပါ။ ေရ ေလးငါးထပ္ကို ေရမ်ားမ်ားနဲ႔ေဆးပါ။ မိႈေတြကိုေရစစ္ထားပါ။ အရြက္စိမ္းေတြကို ဆိုင္မွာအတိုင္း စိမ္းစိမ္းေလးစားခ်င္ရင္ ဆားရည္နဲ႕ နာရီဝက္ခန္႕ စိမ္ထားပါ။ စိမ္ၿပီးသားကိုေရစစ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ဆယ္ငါးမိနစ္ခန႔္ထားေပးပါ။ သို႕မွသာ ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးလည္း စိမ္းစိမ္းႂကြပ္ႂကြပ္ အရြက္ေလးေတြကို ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ အရြက္ေတြကို လွီးခၽြတ္ရင္ အရမ္းမေသးသြားဖို႔ သတိထားေပးပါ။ အရမ္းေသးၿပီး ေၾကမြသြားရင္ေတာ့ စားမေကာင္းေတာ့ပါ။
အသားေတြကို အညႇိအခၽြဲေတြဖယ္ၿပီး ေရစင္စင္ေဆးပါ။ အတုံးေသးေသးေလးေတြတုံးေပးပါ။ ပင္လယ္စာေတြကိုေတာ့ မလိုအပ္တာဖယ္ၿပီးရင္ရပါၿပီ။ လွီးျဖတ္စရာမလိုပါ။ အသားေတြကို လည္း ေရေႏြးတစ္ထပ္ေဖ်ာေပးပါ။ မျပဳတ္ပါနဲ႕။
Read More >>>> ထမင္းၿမိန္ေစမယ့္ ျပည္ႀကီးငါးခ်ဥ္စပ္ခ်က္နည္း
ၿပီးရင္ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးေတြထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါမယ္။ ဆီကို အသားနဲ႔အသီးအရြက္ ပမာဏေပၚမူတည္ၿပီး ရႊဲရႊဲထည့္ေပးပါ။ ဆီသတ္ရင္းေမႊးလာရင္ အသားေတြကို အရင္ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အႏွစ္ထုပ္ထဲက အႏွစ္ အနည္းငယ္ကို ထည့္ၿပီး နာနာေမႊပါ။ ပင္လယ္စာေတြကိုၾကာၾကာဆီသတ္ရင္ မာၿပီး စားမေကာင္းတတ္ပါဘူး။ အသားေတြကို စိတ္ႀကိဳက္ ဆီသတ္ၿပီးရင္ မိႈေတြထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ အရြက္ေတြထည့္ၿပီး အႏွစ္ထပ္ထည့္ပါ။ အႏွစ္ကိုတစ္ခါတည္းမထည့္တာက ေနာက္ထည့္တဲ့အရြက္ထဲအႏွစ္မဝင္ပဲ အရင္ထည့္တဲ့အသားေတြပဲေလးသြားတတ္ပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲထည့္မယ္ဆိုရင္လည္း ျပဳတ္ၿပီး ေရေအးစိမ္ထားေပးပါ။ အသားေတြဆီသတ္ၿပီး အရြက္ေတြမထည့္ခင္မွာ ေခါက္ဆြဲကိုထည့္ေပးပါ။ ဒါဆိုရင္ ေစ်းသက္သက္သာသာနဲ႕ မိသားစု၊ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ အဝစားနိုင္မယ့္ မာလာရွမ္းေကာေလးကို ၿမိန္ယွက္စြာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
Myanmar Food Industry Directory
Thursday, 07 November 2019 11:43
Unicode
မာလာရှမ်းကောလေးလုပ်စားရအောင်
Monday, 04 November 2019 16:42
*** Unicode ***
ကင်ချီအရသာ ကြက်ဥပြုတ်လေး လုပ်စားရအောင်
Friday, 25 October 2019 17:51
Unicode ျဖင့္ဖတ္ရန္
အဆာပြေ မုန့်ဗိုင်းတောင့်လုပ်စားရအောင်
Friday, 25 October 2019 17:40
Unicode ျဖင့္ဖတ္ရန္
ကော်ဖီကျောက်ကျောလုပ်စားရအောင်
Thursday, 24 October 2019 12:47
Unicode ျဖင့္ဖတ္ရန္
ကြက်သားပလာတာပြုလုပ်နည်း
Wednesday, 23 October 2019 17:13
Unicode ျဖင့္ဖတ္ရန္
ကြက်ဥချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း