Myanmar

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 540

Friday, 05 July 2019 11:42
အိမ္တြင္ လြယ္လင့္တကူျပဳလုပ္ႏိုင္ၿပီး ထမင္းစားၿမိန္ေစမယ့္ ထားဝယ္ငါးပိေထာင္းခ်ဥ္ငံစပ္လုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

Thursday, 04 July 2019 13:41
ပိတ္ရက္ေလးမွာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ေလးနဲ႕ စားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ့ ကင္းမြန္သံပရာေပါင္းျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

Thursday, 04 July 2019 09:42
ေဂြးေတာက္ရြက္က အသည္းကို အားေကာင္းေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ေယာက်္ားေလးအတြက္လည္း က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္ေစပါတယ္။ လုပ္ရတာ လြယ္ကူေစတဲ့ ေဂြးေတာက္ရြက္ ၾကက္႐ိုးဟင္းခ်ဳိ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

Tuesday, 02 July 2019 09:54
ပိတ္ရက္မွာ မိသားစုဆံုတုန္းေလး အိမ္တြင္ လက္ဆံုစားဖုိ႕အတြက္ ဇလံုႀကီးထမင္းနယ္လုပ္နည္းကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

Friday, 28 June 2019 16:44
ၾကက္ဥေရညွိေပါင္းဖို႔အတြက္ ပထမဦးဆံုး ၾကက္ဥမ်ားကို စားမည္႔လူဦးေရႏွင့္ တြက္ခ်က္၍ အလံုးေရ အတိုးအေလ်ာ႔ လုပ္ပါ။   ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေဖာက္ထည္႔၍ ဆား၊ အရသာမႈန္႕၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႕ထည္႔ကာ နာနာခေလာက္ပါ။   ၿပီးေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ တို႔ကို ေတာက္ေတာက္စင္းပါ။   ၿပီးလွ်င္ ၾကက္ဥထဲ ထည့္ပါ။   ၿပီးေနာက္ ၾကက္ဥနဲ႔ေပါင္းဖို႔ ေရညွိကို  ထမင္းလိပ္လုပ္ေသာ ေရညွိအခ်ပ္ျဖစ္ေစ၊ အမွ်င္မ်ားကိုျဖစ္ေစ  ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာကို ပါးပါးလွီးထည့္လို႔ရပါတယ္။ ေရညွိအေျခာက္ကို မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ကပ္ေၾကးျဖင္႔ ခပ္ေသးေသး လွီးျဖတ္၍ထည့္ပါ။   ၿပီးလွ်င္ ညွပ္ထားေသာ ေရညွိမ်ားထဲသို႕  ေရေအးေလာင္းထည့္ပါ။   ၿပီးေနာက္ ေရညွိမ်ားကို ၾကက္ဥပန္းကန္ထဲ ေလာင္းထည့္ပါ။ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ၾကက္ဥေပါင္း က်စ္ခဲမေနေစရန္ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ဖို႕ လိုအပ္ပါသည္။ ၿပီးလွ်င္ ဇြန္းျဖင့္ ခေလာက္ေပးပါ။   Read More >>>>>  အီးယူကို ေမြးျမဴေရးငါးမ်ား လက္ရွိအခ်ိန္အထိ တင္ပို႔နိုင္ျခင္းမရွိေသး   ၿပီးရင္ေတာ့ ဆားအေပါ႕အငံျမည္းၿပီး  မီးဖိုေပၚတြင္ ေရေႏြးအိုးတည္က ၾကက္ဥကို ေပါင္းလိုက္ပါ။   ၿပီးေနာက္ မီးအေနအထားကိုၾကည္႔၍ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ေပါင္းၿပီး ၾကက္ဥမ်ားအားလံုး ခဲသြားၿပီဆိုလွ်င္ မီးဖိုမွခ်၍ အေအးခံ၍ ၿမိန္ယွက္စြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။   #Myanmar Food Industry Directory  (WWH)   Unicode ျဖင့္ဖတ္ရန္   ကြက်ဥရေညှိပေါင်းဖို့အတွက် ပထမဦးဆုံး ကြက်ဥများကို စားမည့်လူဦးရေနှင့် တွက်ချက်၍ အလုံးရေ အတိုးအလျော့ လုပ်ပါ။   ပြီးလျှင် ပန်းကန်တစ်ခုထဲ ဖောက်ထည့်၍ ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ထည့်ကာ နာနာခလောက်ပါ။   ပြီးနောက် ခရမ်းချဉ်သီး၊ ငရုတ်သီး၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီ၊ နံနံပင်၊ ကြက်သွန်မြိတ် တို့ကို တောက်တောက်စင်းပါ။   ပြီးလျှင် ကြက်ဥထဲ ထည့်ပါ။   ပြီးနောက် ကြက်ဥနဲ့ပေါင်းဖို့ ရေညှိကို  ထမင်းလိပ်လုပ်သော ရေညှိအချပ်ဖြစ်စေ၊ အမျှင်များကိုဖြစ်စေ  ကြိုက်နှစ်သက်ရာကို ပါးပါးလှီးထည့်လို့ရပါတယ်။ ရေညှိအခြောက်ကို မိမိနှစ်သက်သလောက် ကပ်ကြေးဖြင့် ခပ်သေးသေး လှီးဖြတ်၍ထည့်ပါ။   ပြီးလျှင် ညှပ်ထားသော ရေညှိများထဲသို့  ရေအေးလောင်းထည့်ပါ။   ပြီးနောက် ရေညှိများကို ကြက်ဥပန်းကန်ထဲ လောင်းထည့်ပါ။ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ ကြက်ဥပေါင်း ကျစ်ခဲမနေစေရန် ရေများများထည့်ဖို့ လိုအပ်ပါသည်။ ပြီးလျှင် ဇွန်းဖြင့် ခလောက်ပေးပါ။   Read More >>>>>  အီးယူကို ေမြးျမဴေရးငါးမ်ား လက္ရွိအခ်ိန္အထိ တင္ပို႔နိုင္ျခင္းမရွိေသး   ပြီးရင်တော့ ဆားအပေါ့အငံမြည်းပြီး  မီးဖိုပေါ်တွင် ရေနွေးအိုးတည်က ကြက်ဥကို ပေါင်းလိုက်ပါ။   ပြီးနောက် မီးအနေအထားကိုကြည့်၍ မိနစ် ၂ဝခန့် ပေါင်းပြီး ကြက်ဥများအားလုံး ခဲသွားပြီဆိုလျှင် မီးဖိုမှချ၍ အအေးခံ၍ မြိန်ယှက်စွာ သုံးဆောင်နိုင်ပါတယ်။   #Myanmar Food Industry Directory      

Tuesday, 25 June 2019 17:10
မိုးတြင္းမွာ ရခိုင္မုန္႕တီေလး လုပ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္ အိမ္တြင္ လြယ္လင့္တကူျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

Tuesday, 18 June 2019 14:31
သီးစံုပဲကုလားဟင္းကို လူတိုင္းနီးပါး ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကပါတယ္။ ငါးပိေၾကာ္ေလးနဲ႕ တြဲဖက္စားလိုက္ရင္ျဖင့္ အလြန္ထမင္းၿမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ျဖစ္ပါတယ္။  ထုိ႕ေၾကာင့္ ေအာက္တြင္ စာဖတ္ပရိသတ္မ်ားအတြက္ ရည္ရြယ္ၿပီး သီးစံုပဲကုလားဟင္းခ်က္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

Tuesday, 11 June 2019 17:16
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးေလးနဲ႕ ငွက္ေပ်ာသီးေကာက္ညွင္းထုပ္ေလး  ျပဳလုပ္နည္းေလးကိုေဖာ္ျပေပးလိုက္  ပါတယ္။

Friday, 07 June 2019 14:10
ထမင္းၿမိန္ေစၿပီး အလြန္အရသာရွိတဲ့ ဂံုးခ်ဥ္စပ္ငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္းေလးကို ေအာက္တြင္ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။