Food & Health

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 540

Wednesday, 29 July 2020 15:48
ခန္ဓာကိုယ်ဟာ ကျွန်တော်တို့ စားသုံးသော အစားအစာများ (အဆိပ်အတောက် ဖြစ်စေသော ပိုးသတ်ဆေးများပါ၀င်သည့် အစားအစာများလည်းပါဝင်သည်)၊ ပတ်ဝန်းကျင်မှကျွန်တော်တို့ ရှူရှိုက်မိသည့်လေထု၊ ယမကာနှင့် ဆေးဝါးများမှ သဘာဝအလျောက် တည်ဆောက်ပါတယ်။

Tuesday, 28 July 2020 16:34
WHO/Europeက COVID-19မှာ self-quarantine ပြုလုပ်နေစဉ်အတွင်း ဘယ်လိုအစားစာတွေ စားသုံးသင့်လဲဆိုတာကို လမ်းညွှန်ချက် အသစ်တစ်ခုထုတ်ပြန်ခဲ့ပါတယ်။ ၎င်းလမ်းညွှန်ချက်မှာ ကိုယ်ခံအားစနစ် ကြံ့ခိုင်စေရန် အာဟာရနှင့်ပတ်သက်တဲ့ အဖိုးတန်အချက်အလက်တွေ ပါဝင်နေပါတယ်။

Monday, 27 July 2020 14:35
Emma Louise Connollyက ဗြိတိသျှမော်ဒယ်လ်တစ်ဦးဖြစ်ပြီး influencerတစ်ဦးလည်း ဖြစ်ပါတယ်။ သူမက Face mask ဖယ်စရာမလိုဘဲ အစားအစာ စားနိုင်တဲ့ ထူးဆန်းတဲ့နည်းလမ်းကို မျှဝေခဲ့ပါတယ်။

Saturday, 25 July 2020 14:05
ကြက်ဥကို ပုံစံမျိုးစုံနဲ့ ချက်ပြုတ်နိုင်သလို ကြက်ဥလောက် အရသာကောင်းပြီး အာဟာရ ပြည့်ဝတဲ့ အစားအစာဆိုတာ မရှိသလောက်ရှားပါတယ်။

Friday, 24 July 2020 09:45
"ချောကလက် ကြိုက်နှစ်သက်သူတွေက စိတ်ပေါ့ပါးပြီး ပျော်ရွှင်မှုကို ခံစားရစေပါတယ်။ ချိုတဲ့အရာက စိတ်ဝိညာဉ်အတွက် အစားအစာတစ်ခုအနေနဲ့ သာမက နှလုံးအတွက်လည်း အလွန်ကောင်းမွန်ပါတယ်" လို့ သိပ္ပံပညာရှင်တွေက ပြောပါတယ်။

Thursday, 23 July 2020 17:47
ကျွန်တော်တို့ နေ့စဉ်စားသုံးနေတဲ့ အစားအစာတွေမှာ ပါဝင်တဲ့ ဓာတ်ပေါင်းတွေအကြောင်းကို ကျွန်တော်တို့ သတိမထားမိနိုင်တာလည်းဖြစ်နိုင်သလို ကျွန်တော်တို့မသိတာလည်း ဖြစ်နိုင်ပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ သုတေသီတွေက ၎င်းကို လေ့လာဖို့ နည်းလမ်းတွေနှင့် ကျွန်တော်တို့ရဲ့ ကျန်းမာရေးအတွက် ဘယ်အရာက ပိုပြီး သင့်တော်တယ်ဆိုတာကို ရှာဖွေနေကြပါတယ်။

Tuesday, 21 July 2020 09:31
လာမယ့်အနာဂတ်မှာ ရေရှည်တည်တံ့တဲ့ အပေါ်ယံလွှာက အသားထုတ်လုပ်တဲ့ စက်ရုံများ အပါအဝင် စားနပ်ရိက္ခာပြုပြင်ထုတ်လုပ်တဲ့ လုပ်ငန်းတွေမှာ စားနပ်ရိက္ခာနှင့်ထိတွေ့တဲ့ မျက်နှာပြင်တွေကိုသန့်ရှင်းစွာထိန်းသိမ်းနိုင်ရန် ကူညီနိုင်ပါတယ်။မစ်ဆူရီတက္ကသိုလ်က အင်ဂျင်နီယာတွေနဲ့ အစားအစာသိပ္ပံပညာရှင်တွေအဖွဲ့မှပြုလုပ်သော လေ့လာမှုတစ်ခုက တိုက်တေနီယမ်ဒိုင်အောက်ဆိုဒ်ဖြင့်ပြုလုပ်ထားတဲ့ အလွှာက Salmonella နှင့် E. coli ကဲ့သို့သော အစာအဆိပ်အတောက်ဖြစ်စေတဲ့ ပိုးမွှားတွေကို ဖယ်ရှားပစ်နိုင်ပြီး ရေရှည်ကိုကာကွယ်စေနိုင်ပါတယ်။

Friday, 17 July 2020 17:41
ကျွန်တော်တို့က ကူးစက်ရောဂါကို အာရုံစိုက်နေလို့ အခြားအန္တရာယ်တွေ ပျောက်ကွယ်သွားမှာမဟုတ်ပါဘူး။ပြည်သူ့ကျန်းမာရေး အရင်းအမြစ်တွေကို အကန့်အသတ်နဲ့ သာရနိုင်ပါတယ်။“ရောဂါဖြစ်ပွားမှုကိုရည်မှန်းထားတဲ့ အရင်းအမြစ်တွေကြောင့် အစားအသောက်ကနေဖြစ်တဲ့ရောဂါဖြစ်ပွားမှုကို ကျွန်တော်တို့ ထိထိရောက်ရောက်စုံစမ်းနိုင်မှာမဟုတ်ပါဘူး။ အစားအစာမှတစ်ဆင့်ကူးစက်တတ်တဲ့ ရောဂါတွေကို စီမံခန့်ခွဲသူတွေက ဒီကြီးမားပြီး အကျုံး၀င်တဲ့ လွှမ်းမိုးထားတဲ့ အခြေအနေတွေကို စီမံခန့်ခွဲသူများနှင့်အတူတူပဲဖြစ်ပါတယ်။ ”

Friday, 17 July 2020 11:21
သင်စားတဲ့အစားအစာနှင့်ပတ်သက်လာရင် ၎င်းအစားအစာက သင့်အလေးချိန်ကိုဘယ်လို အကျိုးသက်ရောက်တယ်ဆိုတာကို သင်စဉ်းစားကောင်းစဉ်းစားနိုင်ပါတယ်။သို့သော် ဒေသခံအစားအသောက်ပညာရှင်တစ်ဦးက သင်ရဲ့အရေပြားကို ဘယ်လို အကျိုးသက်ရောက်ဆိုတာကိုလည်း သင်စဉ်းစားသင့်တယ်လို့ပြောခဲ့ပါတယ်။