Food & Health
Monday, 29 October 2018 17:47
ျမန္မာထမင္းဝိုင္းမွာ ပါေလ့ရွိတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ျဖစ္တဲ့ အစိမ္းရင့္ေရာင္ရွိတဲ့ ဟင္းရြက္မ်ား၊ ဥပမာ-ဟင္းႏုနယ္၊ ကိုက္လန္၊ ကန္စြန္းရြက္၊ ဒန္႔ဒလြန္ရြက္အစရွိတဲ့ အရြက္ေတြထဲမွာ သံဓာတ္ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ သံဓာတ္ခ်ိဳ ႕တဲ့မႈရွိေသာ ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
Friday, 26 October 2018 14:15
ပဲေစာင္းလ်ားသီးဟာ အရသာရွိၿပီး အဟာရဓါတ္ေတြ ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ဳိးပဲျဖစ္ပါတယ္။ ပဲေစာင္းလ်ားသီးရဲ ႔ အရြက္၊ အျမစ္၊ အသီး၊ အပြင့္အားလံုးကိုစားလို႕ရပါတယ္။
Thursday, 18 October 2018 17:38
သင္စားမည့္ အစားအေသာက္ထဲကို ကိုက္လန္ ထည့္စားေပးမယ္ဆိုရင္ ေအာက္ပါ အက်ဳိးေက်းဇူး မ်ား ရရွိပါလိမ့္မယ္။
Thursday, 18 October 2018 14:25
သခြားသီးမွာ ေရဓာတ္ အမ်ားအျပား ပါဝင္တယ္ လို႔ ဆိုပါတယ္။ သခြားသီးဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္ေသာေရဓာတ္ ၉၆ ရခိုင္ႏႈန္းကို ျဖည့္စြမ္း ေပးရံု သာမက အဆိပ္မ်ားကို ဖယ္ရွားေပးႏိုင္ တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
Saturday, 13 October 2018 13:47
ဖ႐ံုေစ့မွာ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က် ေစႏိုင္တဲ့ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြ ျဖစ္ၾကတဲ့ ဗီတာမင္ အီး၊ Phytosterols နဲ႔ ဇင့္ဓာတ္တို႔ ပါဝင္ၾကပါတယ္။
Friday, 12 October 2018 16:30
ဝိုင္ထုတ္လုပ္ရာမွ ေဘးထြက္ပစၥည္းတစ္ခုျဖစ္ေသာ စပ်စ္သီး အေစ့အဆီတြင္ အုိမီဂါ-၆ ဖက္တီးအက္စစ္ ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ၿပီး ဆံေကသာႏွင့္ အသားအေရအတြက္ အသံုးျပဳႏိုင္ကာ ဟင္းခ်က္ရာတြင္လည္း အသံုးျပဳႏုိင္သည္။
Friday, 12 October 2018 16:13
ဖန္ခါးသီးကို အဂၤလိပ္လို Myrobalan လို႔ေခၚပါတယ္။ ဖန္ခါးသီးကို စားရာမွာ တို႔စရာအျဖစ္ ငပိရည္နဲ႔တို႔စားၾကေလ႔ရွိပါတယ္။
Thursday, 11 October 2018 10:40
မာလကာသီးဟာ က်န္းမာေရးအတြက္ေကာင္းက်ိဳးမ်ားစြာရွိတဲ့အျပင္ niacin၊ ဗီတာမင္ C၊ ဗီတာမင္ A ၊ သံဓာတ္၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊
Tuesday, 09 October 2018 15:50
ဆီးျဖဴသီးဆိုတာ ျမန္မာေတြအတြက္ ဟင္းအရန္အျဖစ္ စားႏုိင္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။